Phenolen en Composieten - Euroline Composieten

In toenemende mate ontvangen wij de vraag naar metaalvervangende industriŽle kunststoffen.
Een begrijpelijke vraag, omdat verschillende innoverende ontwikkelingen het mogelijk gemaakt hebben de sterkte-eigenschappen van staal te benaderen en zelfs te overtreffen!

Dit gegeven, gekoppeld aan meer specifieke kunststof gerelateerde eigenschappen en voordelen, zoals:

Opent de weg voor het introduceren van composieten en composietproducten voor een grote diversiteit aan toepassingen en mogelijkheden.

Genoemd kunnen onder andere worden, looproosters, bordessen, onderliggende profielconstructies, bevestigingsmaterialen (draadstangen en moeren) en natuurlijk ook compleet bewerkte eindproducten gereed voor uw toepassing!

De eigenschappen van de Euroline Looproosters

De door de TSN-Tip Top BV op de markt gebrachte Euroline Looproosters hebben een belangrijk voordeel ten opzichte van diverse concurrerende materialen.

Omdat deze roosters namelijk in vorm worden gegoten, in tegenstelling tot vele getrokken (gepultrudeerde) uitvoeringen waarbij feitelijk alleen maar draagkracht in lengte richting is, hebben de Euroline Looproosters in alle richtingen een zeer grote sterkte en draagkracht. Een zeer belangrijk voordeel, bijvoorbeeld wanneer er gaten in het rooster moeten worden gezaagd om een pijpsysteem door te laten of te verbinden!

Maar er zijn nog veel meer voordelen, zoals:

Toepassingen van Euroline Looproosters

In Nederland hebben wij de Euroline Glasvezelversterkte Composiet Looproosters al met veel succes toegepast bij een groot aantal bedrijven.

Euroline Looproosters

De gegoten Euroline Composiet GVK roosters zijn opgebouwd uit harsen en glasvezels. De hars, er zijn standaard meerdere harstypen leverbaar, bepaalt feitelijk de eigenschappen, zoals brandwerendheid, chemische bestendigheid, kleur en rookontwikkeling.

Juist de glasvezels geven het rooster de enorme sterkte en draagkracht. Doordat de eindloze glasvezels kruislings in het Euroline roostermateriaal liggen, verkrijgen deze roosters draagkracht in twee richtingen. Dit betekent, dat er geen specifieke draagrichting ontstaat die we wel bij stalen roosters en samengestelde pultrusie GVK roosters aantreffen.

Door deze zelfdragende eigenschappen is het mogelijk uit een roosterpakket sparingen t.b.v. pijpdoorvoeren of spindels van afsluiters te zagen, zonder dat er ter plaatse extra moet worden ondersteund en ook zonder dat de draagkracht van de roosters wordt aangetast.

Anti-slip eigenschappen

Door de concave (ronde) bovenzijde van het Euroline rooster ontstaat feitelijk een loopvlak dat in alle richtingen uitmuntende anti-slip eigenschappen heeft! De bovenzijde is veelal bewust niet voorzien van extra grid om de volgende redenen:

Leveringsprogramma

Het huidige leveringsprogramma van TSN-Tip Top BV bestaat uit roosters in een viertal verschillende dikten, te weten:

A) 12,7 mm (1/2") toepassing hekwerken ter bescherming
B) 25,4 mm (1") looproosters en bordessen
C) 38 mm (1 Ĺ") looproosters en bordessen (zwaardere toepassingen)
D) 50 mm (2") bij zeer zware belastingen

Elk rooster kan voorzien worden van een dichte toplaag van GVK, zodat een water- of luchtvrije loopvloer kan worden gerealiseerd.

TSN-Tip Top BV levert Euroline looproosters op basis van Ortophtaalzuur Polyester. Deze roosters voldoen aan een zeer groot aantal stringente veiligheidsvoorschriften en richtlijnen.

Veiligheidsrichtlijnen Euroline Looproosters

Zoals onder andere:

Vanzelfsprekend hebben wij al deze certificaten op aanvraag direct voor u beschikbaar.

Wat gebeurt er als de Euroline roosters worden belast?

Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk af van de soort van de belasting!

Belastbaarheid Euroline roosters

In beide gevallen zal het Euroline looprooster niet bezwijken door breuk (zoals wel gebeurt bij metalen roosters!), doch wordt de veilige grens bereikt door de toelaatbare doorbuiging.

De algemeen geldende grens ligt bij een doorbuiging van ca. 1% van de overspanning (dus als voorbeeld 1 cm doorbuiging, bij een overspanning van 1 m). Soms kan het echter raadzaam zijn minder doorbuiging te eisen!

Stelt u zich eens een grote hoogte voor. Dan kan de doorbuiging soms een gevoel van onzekerheid geven, waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat.
In dat specifieke geval is het verstandig om het roosters of extra te ondersteunen dan wel een dikker rooster te kiezen.

Uit ons brede assortiment aan industriŽle kunststoffen kunnen wij diverse materialen selecteren, afhankelijk van de toepassingsomstandigheden, die wij voor de extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Belastingtabel

TSN-TipTop BV heeft uiteraard een duidelijke belastingtabel beschikbaar, waarin de belastingtypen, maximale belastingen ten opzichte van de overspanningen en de te ontstane deflecties (doorbuigingen) duidelijk leesbaar zijn.
Maar veiligheid staat altijd voorop. Zelf bij een deflectie van 0,8%!

Prijsstelling Euroline Looproosters

TSN-TipTop BV heeft deze Euroline Looproosters beschikbaar in twee dikten, namelijk 25,4 en 38 mm. 12,7 en 50 mm dikke looproosters van Euroline zijn eventueel ook leverbaar. De kwaliteit van het rooster is gebaseerd op Ortophtalic Polyester en de kleur is grijs.

De Euroline roosters hebben een afmeting van 3.660 x 1.220 mm.

De bruto verkoopprijs bedraagt:

(*) TSN-Tip Top BV heeft de mogelijkheden de Euroline roosters op maat te zagen, hiervan worden uiteraard wel kosten in rekening gebracht. Wel zullen wij bij het zagen zoveel mogelijk rekening houden met de standaard afmetingen van de roosters opdat een absolute optimalisatie wordt verkregen.

GeÔnteresseerd! Vraag dan snel onze uitgebreide brochure. Hierin treft u tevens alle veiligheidsrapporten en natuurlijk de uitgebreide belastingtabel aan.